petek, 7. junij 2013

Kakšne so prednosti jesti surovo hrano?


 Ljudje so jedli surovo hrano od začetka časa, vendar se zdaj zdi, da je vedno bolj priljubljena. Bodite japonski jed suši na primer, v posodici, riž, začimbe in surovo ribo v veliko primerih. To so lahko jedli v Aziji od sedmega stoletja, vendar je v zadnjih nekaj desetletjih suši barov in restavracij so se pojavljajo po vsem svetu. Sushi je opremljen tudi s prehrano in okus, vendar je še vedno malo kalorij.

  Kakšne so prednosti jesti surovo hrano?

No, za tistega, ki ga bodo prihranili obremenitev časa ne kuhanje, ampak resno obstajajo koristi za uživanje hrane v surovem stanju: -

  1. Bolj hranilni

Obstaja več hranil iz surove hrane kot enkrat je bil kuhan. To je zato, ker je postopek za kuhanje hrane pri visokih temperaturah odstrani hranila iz živil. To je razlog, zakaj je veliko bolj zdravo za pare zelenjavo, ko jih kuhanje, namesto da bi jih kuhanjem. Surova hrana vsebuje žive mikroorganizme, ki pomoči vašega telesa prebavni sistem.

  2. Spodnja Fat Content

Ko je hrana kuhana pri visokih temperaturah, povečuje možnosti, da boste porabijo trans-maščobe, kot tudi druge škodljive kemikalije. Hrana v svojem naravnem stanju je tudi brez umetnih arom, barvil in dodatkov pustil veliko naravne dobrote. Predelanih živil predmetov na voljo v trgovinah, so množični proizvodnji zagotoviti čim daljše prodati do datuma, kot je mogoče. Problem je, da veliko teh živil vsebujejo visoke količine soli, kalorij in nasičenih maščob.

  3. Jedo surovo hrano lahko pomaga Smršati

Kakor tudi vsebujejo manj kalorij v naravnem stanju, surova živila vsebujejo tudi snovi, ki omogočajo prebavni sistem učinkovitejši pri razgradnji hrane, ki pomaga hujšanje. Surova zelenjava vsebuje tudi encime, ki pospešijo prebavo in pomaga telesu gorijo maščobe.

  Neobdelana živila varna za uživanje

Seveda obstajajo nekatera živila (kot piščanec), ki niso varna za uživanje v surovem stanju. Ampak obstaja veliko neobdelana živila, ki vam lahko hranljivo dieto kot so: -

Sveže sadje.

Sveža zelenjava.

Suho sadje.

Oreški in semena.

Raw Honey.

Datumi.

Oljke.

Posušena zelenjava.

Morske alge.

Zelišča in začimbe.

Suši

Zdaj ko veste, prednosti jedo surovo hrano, poskusite dodati malo več v vaši prehrani in pustite, da se maščobno predelano hrano na policah supermarketov.