sobota, 1. junij 2013

Lahko imam Sweet Fix Everyday Tudi če sem Sladkor Addict in želim izgubiti težo?


 Pri delu z ženskami, ki želijo izgubiti težo in nadzorujejo svoje vnos sladkorja, glavni poudarek je ponavadi na hujšanje. Vendar pa lahko začutimo strah pred prikrajšani za svoje najljubše jedi, in sem pogosto zastavljena vprašanja, kot so:

"Lahko dobim sladko pritrditi vsak dan?"

"Smem imeti sladko popraviti, če sem res potrebujete to?"

"Če imam sladko popraviti, bo to zanika moje hujšanje?"

Moj odgovor: To je odvisno. Želim si, da je bil res preprost odgovor na katerokoli od teh vprašanj. Ampak resnica je, da obstaja toliko spremenljivk, ki vplivajo na pravo odločitev za vsakega posameznika. Vendar vam lahko zagotovim, da vam nikoli ne bo prikrajšan.

Na primer: Oglejmo si na Martha in Kate. Oboji menijo, da je odvisnica od sladkorja. Oba ljubezen, ljubezen, ljubezen, čokolada. Vendar pa sta si zelo drugačen pristop. Martha načrtuje svojo čokolado v njen dan, vsak dan. Kupuje vrečko zavit Dove čokolado in eno po kosilu in eno po večerji. Da popolnoma izpolnjuje njene želje in ji lahko omejijo na prestajanje 1 kos.

Kate, na drugi strani pa pravi, da nikoli ne bi mogel narediti, ker ona ne more ustaviti, ko ona začne. Poskuša ostati stran od čokolade popolnoma. Pravi, da približno enkrat mesečno ona zvije "daje v" in se znajde binging na nekaj čokolade. Sama sovraži, ker ni nadzora in želi, ji lahko živimo v svetu, ki je brez čokolade, da bi njeno življenje lažje. Postala je začaran krog in ona želi ona mogla ustaviti.

V gledaš Martha in Kate, se zdi očitno, da je zagotovo mogoče dobili sladko popraviti v vsakdanji. In to je. Odločilni dejavnik? Posamezne osebnosti in kaj jih poganja. Res je, da sebe in tisto, kar spelje veš.

Za Martha, misel, da so prikrajšani za čokolado je tako odvratna, da je ona pripravljena za omejitev velikosti porcij. Bila je zadovoljna z vedoč, da bo imela še en kos po naslednjem obroku. Ker je Kate je čustveno uporabo čokolado za mehčanje svoje razočaranje v življenju. Ko gredo stvari dobro, Kate je sposoben obvladovati svoje čokoladne želje, ampak ko gredo stvari po zlu, se obrne na sladkor, da se ublaži udarec. In ker je začasno ji daje dober občutek, ona ohranja na to prehranjevanje in vetrovi do pretiravanja.

Rešitev? Jaz bi predlagal, Kate nekaj Tootsie roll pops na strani tistih nujnih primerih, ko ji je občutek izpod nadzora ali razočarani. Tootsie roll bi zadostili sladko popraviti ona išče na nadzorovan način. Ena Tootsie roll pop je 70 kalorij in vam lahko, da bedak traja dolgo časa. To bo trajalo nekaj pre-misli in predhodnega načrtovanja, vendar je ta strategija deluje zelo dobro.