To ni potrebno, da izgubijo težo s pomočjo grem na dieto. Zdrava hrana je lahko tudi vam prinese dobrega zdravja. To pomeni veliko, da izberejo pravo hrano za uspešno pridobivanje dobro obliko. V nadaljevanju so več vrst zdrave prehrane hrano, s pomočjo katere lahko enostavno izgubijo težo.
1. Bacon VS Sausage
Izberite: Bacon
Kos kuhanega slanine ima nižje kalorij kot da bi šlo za tipično klobaso. To je veliko bolje, da bi prekinil skorjo in maščobe Bacon, ki jo jeste, in ga narežemo na tanke rezine, tako da so kalorije lahko še precej nižja.
2. Mleko VS Yogurt
Izberite: Jogurt
Jogurt vsebuje ne le hranilne snovi v mleku, temveč tudi mlečnokislinske bakterije, ki pomaga pri prebavi in tako dosegli boljši učinek pri zmanjševanju lipide.
3. Kava VS Tea
Izberite: Tea
Izberite črni ali zeleni čaj. Obstajajo raziskave, ki kažejo, da je za ljudi z dolgotrajno navado pitje čaja (vsaj 1-krat na teden do največ šest mesecev), delež svojega telesnega maščevja, je bistveno manjša kot pri tistih, ki ne pijejo čaj . Medtem pa imajo tudi manj trebušne maščobe. In dlje navado pitne čaja traja, bolj pomemben učinek kurjenje maščob.
4. Sveže ribe VS konzervirane ribe
Izberite: Sveže ribe
Lahko tunov vodijo sveže z jedilno olje vsebuje 275 kalorij, vendar pa so le 150 kalorij za sveže ribe, z razliko 125 kalorij.
5. Svež česen VS Česen v prahu
Izberite: Svež česen
Ugotovljeno Britanski znanstveniki, ki lahko svež česen bistveno zmanjšati raven škodljivega holesterola v krvi. Česen izdelki v prahu lahko zmanjša za 8% holesterola, svež česen ali česen izpisek pa lahko zmanjša za 15%. Farmakološke študije so pokazale, da surovi česen ali česen sok ima pomembno vlogo pri preprečevanju gojenje ravni holesterola v krvi z visoko vsebnostjo maščob hrani povzročajo, odstranjevanje akumulacijo lipidov v žilni steni in doseganje proti ateroskleroze učinek.
6. Jagoda VS Borovnica
Izberite: Borovnica
Oba jagode in borovnice lahko pomaga ljudem, da izgubijo težo, zato je predlagal, da bi se ti dve vrsti sadja, pogosto jedo. Vendar, če primerjamo njihove prehranske vrednosti, borovnic, je boljša izbira. Blueberry je bogata s celulozo, ki je 4-krat toliko, kot da obvladati z jagodo. Poleg tega, borovnice vsebuje tudi naravni sladkor, vitamin E in tako naprej.
7. Sveže sadje VS posušeno hrano
Izberite: Sveže sadje
Najbolj sveže sadje ima vsebnost vode več kot osemdeset odstotkov in nižje kalorij kot tisti iz suhega sadja. 25 gramov posušenega sadja, kot so mandlji, indijski oreščki in orehi, verjetno sestavljen iz 100 na 200 kalorij. Zato morate biti prepričani, da bodite pozorni pri uživanju hrane, da ne bi nevede jesti več kalorij.
8. Brokoli VS Cvetača
Izberite: Brokoli
Brokoli in cvetača sta najbolj hranljivih zelenjava. Vendar pa nedavna študija iz Japonske dobil sklep, da: povprečna hranilna vrednost in funkcija preprečevanje bolezni brokolija so mnogo dlje od druge zelenjave.