Popolnoma Butterly Zdrava
Večina načrtov prehrana in strokovnjaki za prehrano vam bo povedal, da je maslo dokončno ne-ne za vsakogar, ki želi, da izgubijo težo. Tako da bo to presenečenje - maslo morda hujšanje koristi. Toda preden gremo v podrobnosti, tukaj je nekaj razmišljati o prvi. Bolezni srca narasla, da postane morilec številka ena v ZDA med letoma 1920 in 1960, približno ob istem času, da je poraba padla maslo iz povprečno 18 £ na osebo na leto za 4.
Čeprav bi bilo maslo je treba odpraviti, kot krivca, je bilo še vedno omadeževana kot lopov prispeva k bolezni srca, debelost in sladkorna bolezen, tri ameriških največjih zdravstvenih težav danes. Torej je bilo čisto naključje, da so proizvajalci margarine stopil prepričati lahkoverni javnost, da so našli zdrav nadomestek za maslo? Lahko bi margarine bil verjetno krivec?
Maslo oskrbi vaše telo z esencialnimi maščobnimi kislinami, ohranja svoje hormone v ravnovesju, je dobro za srce, to izostri vid, in ohranja vlažnost kože. Torej, ko se boste odpravili maslo iz vaše prehrane, ste tudi škoduje vašemu zdravju. Maslo, ki se uporablja v starodavnih kulturah, kot daritev bogovom, je naravna hrana - organski, surovo maslo je najboljša oblika masla. Kultivirani surovo maslo, izdelano iz fermentirane smetane, je tudi bolj zdravo.
Margarina, na drugi strani pa je predelane ali "plastike kot" hrano, ki kemično iz rafiniranih polinenasičenih olj in hidrogenirane, da bi bilo viskozen.
Tukaj je 10 razlogov, zakaj organski, surovo maslo predstavlja zdrav dodatek k vaši prehrani:
To pomaga telesu absorbirati vitamin A, ki je potreben za ščitnice in nadledvične zdravje
Vsebuje lecitin, ki pomaga prebavi holesterol
Vsebuje antioksidantov, ki varujejo pred prostimi radikali
Krepi imunski sistem
To je odličen vir vitaminov E in K
To je bogat vir selena, bistven mineral
Njegova nasičenih maščob zaščito pred tumorji in rak
Vitamin D maslo je bistvenega pomena za absorpcijo kalcija
To je bogat vir joda
To varuje pred okužbami prebavil
Kaj je narobe s tovarniško izdelan maslo? Tovarniška Maslo izdelano iz pasteriziranega mleka ali smetane in hranilno pomanjkljiva. Pasterizacija je proces, ki uporablja toploto ubiti škodljive bakterije in druge organizme. Vendar pa tudi uničuje 'dobrih' bakterij, uničuje aktivne encime, zmanjšuje vsebnost vitaminov in denatures krhke mlečne beljakovine.
Ampak, če lahko dobite surovo maslo? Prodaja surovega masla v ZDA prepovedana, vendar se z lahkoto doma.
To je vse v olju
Tukaj je nekaj drugega, da vas bo presenetila. Tako kot surovo maslo, kokosovo olje ni le zdravo, prav tako je hujšanje lastnosti. Če iščete, da izgubijo težo, kar iščete organsko, nerafinirano, ekstra deviško kokosovo olje. Za razliko od rafiniranih olj, deviško kokosovo olje vsebuje nerafinirane esencialne maščobne kisline (razen omega 3 in 6 maščobnimi kislinami, ki jih lahko dobite od drugih virov), ki imajo več zdravstvenih in močne hujšanje koristi.
Večina olja, ki jih uporabljamo za kuhanje našo hrano z rafiniranjem olja. Za povečanje rok, proizvajalci odstraniti maščobne kisline - in s tem, glavne hranila - iz olja. Dejstvo je, veliko od "zdravih" olja v trgovinah z zdravo hrano nimajo esencialne maščobne kisline (EFA) in so prehransko pomanjkljivi.
Povprečna odrasla oseba lahko varno zaužiti približno 3,5 žlici kokosovega olja na dan v svoji prehrani brez tveganja dajanja na teži. A začnite počasi in postopoma povečati količino, ki jo uživate.
Kokosovo olje je sestavljena iz srednje verige maščobnih kislin, ki so lahko prebavljivi in zato pospeši metabolizem. Po drugi strani, dolgoverižne maščobne kisline (v polinenasičenih olj) traja dlje, da razgradijo in so lahko shranjeni kot maščobe v telesu. Nekatere študije tudi kažejo, da so srednje maščobne kisline tudi za kurjenje maščobe, shranjene v telesu.
Tukaj je, kako lahko kokosovo olje pomaga pri izgubi teže. Ta deviško olje upočasni prebavo in vas ohranja občutek polni dalj časa. To odvrača snacking. Ogljikovi hidrati kuhano v kokosovem olju traja dlje, se razčlenijo in prebavijo in posledično raven glukoze v krvi in ravni sladkorja v krvi ponavadi ostane stabilna in ne niha, obarjanje morebitno lakoto.
Deviško kokosovo olje je bogato z lavrinske kisline, srednje verige EFA. Lavrinske kisline je dober anti-virusno, anti-bakterijske in anti-kvas sredstvo, in ubije vse glavne sevov Candida albicans. Lavrinske kisline zmanjšuje tudi ogljikovih hidratov cravings.
Kokosovo olje je tudi čudovita razstrupljanje agent. Je čisti telo strupov, ohranja prebavni trakt zdrav in neguje celice v telesu. Vse to je bistvenega pomena na poti k ponovni vzpostavitvi optimalne teže vašega telesa.
Razstrupljanje telesa s kokosovim oljem je pomembno, da izgubi teže, saj raztaplja in odstranjuje strupe ujete v maščobnih oblog in s tem zmanjšuje potrebo po kopičenju maščob. Ne pozabite, maščoba nabira kot mehanizem preživetja za shranjevanje strupov, obdanih z maščobno tkivo.
To bi lahko tudi razložili, zakaj kokosovo olje pomaga graditi mišično, in je raje z olimpijci, bodybuilderji in osebnih trenerjev.
"Dobro" in "slabo" Olja
Razumevanje maščobe in olja, je zapletena tema, ali pa tako, prehrambena industrija bi ti verjel. Hvala za propagando s hrano in proizvajalci nafte, smo oprali možgane v prepričanje, da so nasičene maščobe slabe in nenasičene maščobe so dobre.
To ni res. Obstaja samo toliko nasičenih maščob, ki so zdravi za vaše telo, saj so nezdrave nenasičene maščobe. Edini dejavnik, ki določa, ali je maščoba dobro ali slabo za vaše zdravje je, ali je prisoten v svoji naravni obliki, ali je izdelan ali "rafiniran".
Ko so bili uvedeni margarine in druga rafinirana in hidrogeniranih proizvodov na trg hrane v ZDA, ki se običajno uporabljajo kokosovo olje, laneno olja in ribja olja izginila iz prodajnih policah ameriških trgovinah.
Kampanja za nastajajočo živilski industriji pred naravnimi olji in koristnega fatssuch kot kokosovo olje je gorivo, ki ga veliko medijske dezinformacije, da krivi nasičenih maščob za val srčnih napadov, ki so se nenadoma začeli prestrašil ameriško populacijo.
Za 30 ali več let, kokosovo olje in druge zdrave olja izginil off policah živilskih trgovin, preden se je nedavno vrnila v trgovinah z zdravo hrano. Ti so nadomestili poceni junk olji, vključno sojino olje, olje bombaževih olje in olje oljne ogrščice (prodajajo kot žarišče olje). Te rafinirana olja so odgovorne za hude prebavne motnje, vključno refluks kisline bolezni, sindrom razdražljivega kolona Crohnovo bolezen, zaprtje, in debelega črevesa.
Zdrava olja je potrebno, da trilijone celic telesa zdravo in pravilno delovanje. Njihova plazemske membrane, aktivni igralec pri absorbciji glukoze, mora vsebovati dopolnilo cis tipa w = 3 nenasičenih maščobnih kislin. To naredi celičnih membran tekočino, ki jim omogoča, da lažje absorbira molekule glukoze za proizvodnjo energije. To pa, uravnava krvni sladkor.
Tako, da redno uživanje maščob in olj, ki so toplotno obdelan (v nasprotju z naravnimi pogača-stiskanih olj in maščob neobdelanih), celične membrane začeli izgubljati svoje zdrave maščobne kisline in jih nadomestiti s škodljivimi trans maščobnih kislin. Kot rezultat so celične membrane postanejo debelejši, toga in lepljiv in zavira mehanizem glukoze prometa, kar ima za posledico povišane ravni krvnega sladkorja.
To sproži verižno reakcijo, ki vplivajo na več organov in sistemov. Ukvarjati z visokim krvnim sladkorjem, trebušna slinavka sprosti dodaten inzulin, kar lahko privede do vnetja v telesu. Jetra poskuša spremeniti nekaj presežne sladkorja v maščobe, ki jih hrani maščobnih celic. To lahko naredimo telesne maščobe. Če želite znebiti preostalega sladkorja v krvi, urina sistem gre v overdrive. Sčasoma telo vstopi v stanje kronične izčrpanosti zaradi pomanjkanja celične energije. Nadledvične žleze odzove s črpanjem dodatne količine stresnih hormonov v krvi, kar ustvarja nihanje razpoloženja, anksioznost in depresija. Endokrinih žlez tudi okvare. Preveč obdavčene s stalnim povpraševanja po dodatnem insulin, trebušna slinavka ne proizvaja dovolj. Telesna teža se lahko malo povečal za več vsak dan. Srce in pljuča postalo preobremenjenih ne prinese kisik vse celice v telesu, vključno z možgani.
Praktično vsak organ in sistem v telesu, ki jih ta navadno hrano pomoti.